Prima pagină » Fursecuri cu Cremă de Lămâie Pentru Paște
Fursecuri cu Cremă de Lămâie în Formă de Ou de Paște

Fursecuri cu Cremă de Lămâie Pentru Paște

fursecuri cu cremă de lămâie

Iubesc fursecurile de orice fel, dar mai ales pe cele cu cremă, în stil Linzer. Această rețetă de fursecuri cu cremă de lămâie seamănă cu fursecurile Linzer, însă aluatul nu conține alune sau migdale, așadar e mai ușor de realizat. Încercam de ceva timp să găsesc proporțiile ideale pentru un fursec care să nu necesite foarte mult unt, dar care să-și păstreze forma, iar această combinație cu lapte mi se pare foarte potrivită.

De asemenea, pentru că se apropie sărbătorile Pascale, mi-am dorit să le dau o formă cât mai reprezentativă. Crema de lămâie având culoare galbenă, m-am gândit că ar fi interesant să decupez fursecurile în formă de ou. Am obținut astfel niște fursecuri aspectuoase, perfecte pentru masa de Paște, și foarte ușor de pregătit! Merită să le încercați și voi, iar dacă sunteți în căutare de rețete de Paște vă sugerez și rețeta mea de brioșe cu morcovi.

Ingredientele de Care Avem Nevoie:

  • unt: de preferat un unt cu minim 80% grăsime, pentru o textură mai plăcută. Pentru varianta de post, se poate înlocui cu margarină sau ulei de cocos. Dacă alegeți ulei de cocos, folosiți dezodorizat, pentru a evita un gust puternic de nucă de cocos.
  • zahăr: pentru aluat vă recomand un zahăr cât mai fin, ușor de dizolvat. Pentru cremă, dacă doriți o cremă deschisă la culoare, folosiți zahăr alb. Dacă nu vă deranjează culoarea, puteți folosi zahăr brun sau de cocos.
  • lapte: ideal un lapte mai gras, pentru o cremă mai fină. Dacă doriți să faceți varianta de post, orice lapte vegetal poate fi utilizat, însă evitațile pe cele cu aromă foarte intensă.
  • extract de vanilie: opțional, dar ajută mult la aroma finală.
  • făină: albă de grâu, de preferat o făină mai fină pentru prăjituri. Nu folosiți făină integrală sau fără gluten, pentru că fursecurile vor ieși tari.
  • zeamă de lămâie
  • amidon: eu am folosit amidon de porumb, însă rezultatul e același și cu amidon de cartofi.
  • turmeric: opțional, doar pentru a colora crema.

Cum Obținem Aceste Fursecuri cu Cremă de Lămâie?

Pentru această rețetă avem nevoie de două componente: aluatul pentru fursecuri și crema de lămâie. Eu am optat pentru un aluat cu unt și zahăr, un aluat simplu, doar cu aromă de vanilie. Acesta se prepară foarte simplu, cu un mixer sau chiar și cu o spatulă și nici nu conține exagerat de mult zahăr. Foarte important, aluatul necesită să stea la rece înainte de a decupa fursecurile, dar și după tăierea acestora. În acest fel, fursecurile își vor păstra forma la coacere.

Crema de lămâie este una foarte simplă, care imită crema pe bază de gălbenușuri, într-o variantă mai simplă, fără gust puternic de ou. Pentru a obține aceeași textură am folosit amidon de porumb, care a îngroșat crema foarte frumos. Crema trebuie și ea să se răcească complet înainte de asamblarea fursecurilor. Iar pentru a fi mai fină, vă recomand să o mixați înainte de a o adăuga între fursecuri.

Tehnica pe care am folosit-o pentru a obține acest model de ou este una foarte simplă. Pentru fiecare fursec am tăiat două forme de ou. Astfel, pentru a obține 12 fursecuri, eu am tăiat 24 de forme. În jumătate dintre acestea am decupat un cerculeț la mijloc, iar după coacere le-am pudrat. Pentru decor, am pus cremă pe bucata de fursec fără gaură, iar apoi am făcut un sandwich așezând peste jumătatea cu gaură. Pe aceasta am pudrat-o cu zahăr, astfel obținând un contrast dintre ,,albuș” și ,,gălbenuș”.

Ce Fac Dacă nu am o Formă Pentru Fursecuri?

Sincer, nici eu nu am avut una în formă de ou când am testat pentru prima dată rețeta, așa că am devenit creativă. Am desenat pe o bucată de carton forma pe care am dorit-o, am decupat-o și am folosit-o pentru a tăia din aluat forma de ou, cu ajutorul unui cuțit ascuțit. Totuși, dacă nu doriți să petreceți atât de mult timp tăind fursecurile, puteți folosi un simplu pahar pentru a le decupa. Astfel, nu vor avea formă de ou, dar vor fi delicioase oricum.

Pot Pregăti Aceste Fursecuri în Post?

Dat fiind faptul că această rețetă nu conține ouă, o puteți adapta foarte ușor pentru post. Tot ce trebuie să faceți este să înlocuiți untul cu unt vegan sau ulei de cocos, iar laptele cu lapte vegetal. Am testat și varianta aceasta și e la fel de delicioasă!

Pregătire în Avans și Păstrare

Atât aluatul, cât și crema pot fi preparate în avans. Astfel, le puteți lăsa la frigider pentru 2-3 zile și puteți asambla fursecurile doar înainte de consum, pentru a-și păstra textura. Aceste fursecuri rezistă cel mai bine într-un vas închis ermetic, însă nu trebuie ținute neapărat la frigider. Le puteți consuma în maxim 5 zile.

Fursecuri cu Cremă de Lămâie în Formă de Ou de Paște
Invitatie Recenzie Pentru Reteta
Fursecuri cu Cremă de Lămâie în Formă de Ou de Paște

Fursecuri cu Cremă de Lămâie Pentru Paște

Estera Farcaș
Aceste fursecuri cu cremă de lămâie au formă de ou și sunt perfecte pentru masa de Paște. Sunt și delicioase, așa că te invit să le încerci!
No ratings yet
Timp de preparare 1 hour
Timp de gătire 12 minutes
Timp de așteptare 45 minutes
Timp total necesar 1 hour 57 minutes
Fel Desert
Bucătărie Internațională
Porții 12 fursecuri
Calorii 213 kcal

Echipament

  • formă pentru tăiat fursecuri

Ingrediente
  

Pentru aluat

  • 80 g unt moale
  • 125 g zahăr pudră
  • 50 ml lapte
  • 1 lgț extract de vanilie
  • 300 g făină de grâu

Pentru cremă

  • 200 ml lapte
  • zeama de la o lămâie
  • 1+1/2 lg amidon de porumb
  • 50 g zahăr
  • 1 vârf de cuțit turmeric (opțional)

Instrucțiuni
 

  • Începem prin a prepara crema, pentru a-i da suficient timp să se răcească. Astfel, amestecăm într-o cratiță toate ingredientele, adăugând laptele treptat pentru a nu forma cocoloașe. Fierbem această compoziție la foc mic, amestecând continuu cu un tel, până când obținem o cremă lucioasă, destul de groasă. Lăsăm crema la răcit în timp ce preparăm fursecurile.
  • În bolul unui mixer adăugăm untul și zahărul și mixăm pentru câteva minute, până obținem o cremă deschisă la culoare, uniformă, iar zahărul e complet dizolvat.
  • Peste amestecul de unt și zahăr adăugăm laptele și vanilia, mixând în continuare până totul se omogenizează din nou.
  • Adăugăm și făina și mai mixăm pentru 1-2 minute, până se formează un aluat pe care îl aducem laolaltă cu mâinile, însă nu îl frământăm.
  • Învelim aluatul în folie alimentară și îl lăsăm la rece pentru 30 minute, după care îl rulăm într-o foaie de aproximativ 0,5cm grosime. Din această foaie decupăm formele dorite, pe care le punem pe o tavă. Asigurați-vă că aveți perechi din toate formele, pentru că dorim ca partea de sus să aibă o mică gaură prin care să iasă crema.
  • Dăm din nou la rece aluatul, de data aceasta tăiat în forme, pentru 15 minute, după care coacem fursecurile în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 10-12 minute sau până sunt ușor aurii pe margine.
  • Lăsăm fursecurile să se răcească complet pentru că sunt fragile cât sunt încă calde. Dacă doriți, puteți să pudrați cu zahăr jumătatea cu gaură.
  • Amestecăm crema din nou cu un tel sau un mixer, pentru a fi mai ușor de întins, după care așezăm o linguriță de cremă pe fiecare jumătate întreagă de fursec. Peste, punem cealaltă jumătate pudrată cu zahăr și presăm ușor ca să se lipească. Lăsăm fursecurile la rece pentru o oră înainte de a le servi, iar mai apoi le păstrăm într-un vas închis ermetic.

Informații Nutriționale

Calories: 213kcalCarbohydrates: 35gProtein: 3gFat: 6gSaturated Fat: 4gPolyunsaturated Fat: 0gMonounsaturated Fat: 0gTrans Fat: 0gCholesterol: 0mgSodium: 1mgPotassium: 8mgFiber: 1gSugar: 16g

Note

Din aceste cantități veți obține 12-15 fursecuri, în funcție de cât de mari le tăiați. Informațiile nutriționale sunt calculate în acest caz pentru 1 bucată.
Cuvinte cheie cremă de lămâie, fursecuri, fursecuri cu crema de lamaie, fursecuri cu lămâie, fursecuri de Paste, fursecuri in forma de ou
Ai încercat această rețetă?Menționează @esteraafarcas sau etichetează#esterafarcas

Sper să încercați și voi aceste fursecuri cu cremă de lămâie pentru masa de sărbătoare. E un desert mai light, fructat, foarte aromat și cu o combinație de texturi care sigur o să vă placă!

Cu drag,

Estera Farcaș signature

2 Comentarii

  1. Pingback: Alfajores - Fursecuri Fragede cu Dulce de Leche | estera farcaș

  2. Pingback: Brioșe cu Morcovi și Cremă de Mascarpone | estera farcaș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




*