Prima pagină » Bomboane Raffaello de Casă, Doar 5 Ingrediente
Rețetă Bomboane Raffaello de Casa cu doar 5 Ingrediente

Bomboane Raffaello de Casă, Doar 5 Ingrediente

Rețetă Bomboane Raffaello de Casa cu doar 5 Ingrediente

Bomboanele Raffaello sunt printre dulciurile mele preferate, așa că am testat de-a lungul timpului diverse rețete pentru a le face în casă. După multe teste, mi-am dat seama de curând cum să înlocuiesc stratul acela crocant de napolitană. Rezultatul este aproape identic cu cele din comerț, așa că trebuie neapărat să încerci aceste bomboane Raffaello de casă dacă îți plac cele originale. Se fac și foarte ușor, cu doar 5 ingrediente accesibile, iar avantajul este că știi exact ce ai pus în ele. Iar dacă dorești să încerci alte rețete ușoare do bomboane, îți recomand aceste trufe cu ciocolată.

Ingredientele Necesare Pentru Bomboane Raffaello de Casă:

  • nucă de cocos: se găsește în comerț, răzuită și uscată. Nu am testat cu nucă de cocos proaspătă, așa că nu vă pot spune dacă iese sau nu același rezultat.
  • lapte condensat: îl puteți prepara în casă, dar se găsește în comerț. Este important însă să îl folosiți pe cel din conservă, care este mai gros. Laptele condensat pentru cafea este prea subțire.
  • ciocolată albă
  • migdale: neapărat decojite. Dacă nu aveți, mai jos vă spun cum le-am decojit eu acasă.
  • conuri de înghețată: sau foi de naopolitană fără cremă. Eu nu am găsit, așa că am folosit conuri din comerț, care sunt crocante și înlocuiesc cu succes napolitana.

Nu Am Migdale Decojite, Ce Fac?

Nici eu nu am avut migdale decojite, însă acestea se pot decoji foarte ușor în casă, în doar câteva minute. Trebuie doar să punem la fiert puțină apă, iar în momentul în care dă în clocot să o oprim. Adăugăm migdalele crude, nesărate în apă, și le lăsăm să stea pentru 10 minute. Apoi le scoatem din apă și îndepărtăm foarte ușor coaja, care se duce aproape singură.

Păstrare și Pregătire în Avans

Aceste bomboane Raffaello de casă sunt perfecte pentru a fi pregătite în avans. Rezistă la frigider pentru aproximativ o săptămână și se păstrează la fel de bune. Trebuie doar să le păstrați într-un recipient închis pentru a nu absorbi mirosuri și umezeală. De asemenea, le puteți și congela, pentru maxim2 luni. Astfel, le puteți avea oricând la îndemână pentru o gustare dulce rapidă.

Bomboane Raffaello de Casă cu Napolitane
Invitatie Recenzie Pentru Reteta
Rețetă Bomboane Raffaello de Casa cu doar 5 Ingrediente

Bomboane Raffaello de Casă, Doar 5 Ingrediente

Estera Farcaș
Această rețetă de bomboane Raffaello de casă este foarte ușoară, iar rezultatul este foarte asemănător cu cele din comerț. Citește rețeta ca să afli care sunt cele 5 ingrediente de care ai nevoie și modul de preparare.
No ratings yet
Timp de preparare 30 minutes
Timp total necesar 30 minutes
Fel Desert
Bucătărie Internațională
Porții 15 bomboane
Calorii 270 kcal

Ingrediente
  

  • 200 g nucă de cocos rasă,
  • 300 g ciocolată albă
  • 15-20 migdale decojite
  • 3 conuri de înghețată
  • 200 g lapte condensat

Instrucțiuni
 

  • Tăiem ciocolata albă și o topim la microunde sau la bain marie. O lăsăm la temperatura camerei, să se răcească puțin.
  • Între timp, amestecăm 150g nucă de cocos cu laptele condensat, până obținem o compoziție maleabilă, care nu se lipește de mâini.
  • Luăm o lingură din această compoziție și formăm o biluță, în mijlocul căreia punem o migdală. Rorunjim bila între palme cât de bine putem și repetăm procedeul până terminăm toată compoziția. Dăm bilutețe la frigider pentru 10 minute.
  • Dăm biluțele prin ciocolată albă și le trecem prin conurile sau napolitanele pe care le-am mărunțit în prealabil. După acest strat, le dăm din nou la frigider pentru 10 minute, pentru a întări ciocolata.
  • La final, mai dăm biluețe din nou prin ciocolată albă, iar apoi prin nucă de cocos. Le lăsăm la rece pentru 10 minute, și apoi le redăm forma rotundă, în cazul în care s-au deformat. Le păstrăm la frigider, până în momentul servirii.

Informații Nutriționale

Serving: 1 BucatăCalories: 270kcalCarbohydrates: 18gProtein: 4gFat: 18gSaturated Fat: 5gPolyunsaturated Fat: 0gMonounsaturated Fat: 0gTrans Fat: 0gCholesterol: 0mgSodium: 5mgPotassium: 0mgFiber: 2gSugar: 12g

Video

Note

Din aceste cantități veți obține 15-18 bucăți. Informațiile nutriționale sunt calculate în acest caz pentru 15 bucăți.
Cuvinte cheie bomboane raffaello, bomboane raffaello cu napolitană, bomboane raffaello de casă, raffaello de casă, rețetă raffaello, rețetă ușoară
Ai încercat această rețetă?Menționează @esteraafarcas sau etichetează#esterafarcas

Neapărat să încerci această rețetă de bomboane Raffaello de casă dacă ești fan Raffaello, cu siguranță o să îți placă mult!

Cu drag,

Estera Farcaș signature

2 Comentarii

  1. Pingback: Brigadeiro - bomboane de ciocolată cu 3 ingrediente | estera farcaș

  2. Pingback: Tiramisu cu Zmeură și Raffaello | estera farcaș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




*