Prima pagină » Sărățele cu Brânză Parmezan – Rețetă Fără Drojdie
Sărățele cu Brânză Parmezan și Semințe de Susan și Mac într-un Decor de Crăciun

Sărățele cu Brânză Parmezan – Rețetă Fără Drojdie

Sărățele cu Brânză Parmezan și Semințe de Susan și Mac într-un Decor de Crăciun

Cred că sărățelele sau saleurile sunt gustarea cea mai populară printre români. Și pe bună dreptate, pentru că sunt delicioase, aromate, crocante și foarte ușor de mâncat. Ba chiar e mai greu să te oprești din mâncat odată ce ai început. 🙂 În general, rețetele de sărățele conțin drojdie și necesită împăturirea aluatului, însă cred că în perioada sărbătorilor nu prea avem timp de asta. Așadar, astăzi vă prezint rețeta mea de sărățele cu brânză parmezan, fără drojdie și super ușor de preparat. Iar dacă sunteți în căutare și de alte idei de pus pe masa de sărbătoare, vă recomand această tartă cu magiun de prune.

Care Sunt Ingredientele Necesare Pentru Sărățele?

  • brânză parmezan: se poate înlocui cu o altă brânză tare, precum Pecorino sau Grana Padano. Vă recomand să o răzuiți voi, și să nu o cumpărați gata răzuită. Brânza răzuită este de o calitate inferioară și bucățile de brânză sunt prea micuțe.
  • făină: eu am folosit o făină albă, tip 000, dar puteți folosi și alte tipuri de făină de grâu. Din păcate, nu am testat rețeta cu făină fără gluten și nu aș putea să vă spun dacă funcționează sau nu.
  • unt: de preferat un unt cât mai gras, dar nesărat. Eu am folosit unt cu 82% grăsime, pe care l-am dat pe răzătoarea mare. E foarte important ca untul să fie mereu rece, pentru că nu ne dorim să se topească. Bucățelele de unt care rămân în aluat fac sărățelele fragede și foietate.
  • cremă de brânză: eu am folosit o cremă de brânză simplă, fără arome. Puteți să o înlocuiți cu brânză de vaci sau o smântână grasă.
  • ou: acesta din păcate nu poate fi înlocuit, pentru că are rolul de a lega aluatul. Totuși, nu e neapărat nevoie să ungeți sărățelele cu ou, ci puteți să le ungeți cu puțin lapte. Mie îmi place culoarea aurie, așa că le-am uns cu ou bătut ca să se rumenească frumos.
  • semințe: de susan, mac sau orice altceva preferați și aveți prin casă. Evident, puteți să le și omiteți dacă doriți.
  • sare și piper: aici puteți pune după gust, sau le puteți omite. Parmezanul este destul de sărat oricum, așa că e mai bine să nu puneți sare decât să puneți prea multă.

Secretele Unor Sărățele cu Brânză Perfecte

Aceste sărățele nu necesită drojdie și împăturire, așa că se fac foarte ușor. Sunt potrivite și pentru începători, dar este bine să țineți cont de câteva sfaturi, pentru un rezultat perfect de fiecare dată.

  • ingredientele trebuie să fie reci: ne dorim un aluat sfărâmicios, care va rezulta în sărățele fragede, foietate. Astfel, trebuie să lucrăm mereu cu ingrediente reci, pentru a păstra untul în bucățele mici. Vă recomand să vă spălați pe mâini cu apă rece și să congelați untul înainte de a-l răzui, pentru a vă fi mai ușor.
  • aluatul nu trebuie frământat: așa cum am spus, aluatul este foarte sfărâmicios, pentru că untul din el nu este moale. Aluatul va trebui astfel adunat cu mâinile, până formează ușor o bilă, și nu frământat ca un aluat clasic.
  • sărățelele trebuie coapte suficient: la început, sărățelele vor elimina grăsime în jurul lor. Nu trebuie să vă speriați, ci trebuie să așteptați. Spre sfârșitul timpului de coacere, grăsimea se va absorbi, iar sărățelele vor fi aurii și suficient de tari cât să-și mențină forma.

Pot Pregăti Sărățelele în Avans?

Răspunsul pe scurt, da! Aceste sărățele cu brânză parmezan se păstrează foarte bine, așa că sunt ideale pentru perioadele cu musafiei și timp puțin la dispoziție. Le puteți păstra la temperatura camerei, pentru 2-3 zile, acoperite cu un prosop de hârtie. Dacă doriți să reziste mai mult, puteți să le puneți la frigider, acoperite cu folie de plastic.

De asemenea, puteți să congelați sărățelele gata coapte sau înainte de coacere. Dacă optați să le coaceți după congelare, puteți să le puneți direct la cuptor, doar că va trebui să le coaceți cu 3-4 minute în plus. Astfel, puteți avea sărățele proaspete ori de câte ori doriți. Aluatul se poate congela și el, dar e mai simplu să le îl congelați porționat, gata de copt. Rezistă la congelator pentru 2-3 luni, însă trebuie să vă asigurați că închideți bine aluatul într-un recipient, pentru a nu prelua mirosuri.

Sărățele Fără Drojdie cu Parmezan și Cremă de Brânză
Invitatie Recenzie Pentru Reteta
Sărățele cu Brânză Parmezan și Semințe de Susan și Mac într-un Decor de Crăciun

Sărățele cu Brânză Parmezan – Rețetă Fără Drojdie

Estera Farcaș
Aceasta este rețeta mea de favorită de sărățele cu brânză parmezan, ușor de făcut și fără drojdie. Citește ca să afli cum se prepară!
No ratings yet
Timp de preparare 15 minutes
Timp de gătire 15 minutes
Timp de așteptare: 1 hour
Timp total necesar 1 hour 30 minutes
Fel Aperitiv, Gustări
Bucătărie Românească
Porții 30 sărățele
Calorii 73 kcal

Ingrediente
  

  • 100 g parmezan
  • 130 g făină de grâu
  • 120 g unt rece
  • 60 g cremă de brânză
  • 1 ou + 1 ou pt. uns sărățelele
  • 1/2 lgț sare
  • 1/2 lgț piper
  • mac și susan (opțional, pt decor)

Instrucțiuni
 

  • Începem prin a răzui untul și parmezanul. Ambele trebuie să fie foarte reci, iar untul e de preferat să fie congelat. Astfel, îl veți putea răzui fără a se topi.
  • Punem într-un bol încăpător untul, parmezanul, făina, sarea și piperul. Amestecăm cu mâinile reci, până obținem o textură nisipoasă, cu bucățele destul de mari de unt. Nu va fi nicidecum un aluat, așa că nu trebuie să amestecăm prea mult.
  • Adăugăm oul bătut și crema de brânză și începem să amestecăm ușor. Vom obține o compoziție foarte sfărâmicioasă pe care nu o frământăm, ci o aducem laolaltă cu mâinile și îi dăm o formă dreptunghiulară. Învelim compoziția în folie alimentară și o dăm la frigider pentru minim o oră sau la congelator pentru 30 minute.
  • Când aluatul e suficient de rece, îl întindem între două hârtii de copt, pentru a nu se lipi. Trebuie să obținem o foaie de aproximativ 0.5 cm grosime.
  • Folosim un cuțit de pizza pentru a tăia fâșii de lungimea dorită. Punem fâșiile într-o tavă, lăsând suficient spațiu între ele. Le ungem cu ou bătut și presărăm semințe de mac sau susan deasupra.
  • Punem sărățelele în cuptorul precălzit la 180 grade pentru 17-20 minute, până sunt aurii. Le lăsăm să se răcească complet înainte de servire (știu că e greu, dar merită).

Informații Nutriționale

Serving: 1 BucatăCalories: 73kcalCarbohydrates: 4gProtein: 3gFat: 5gSaturated Fat: 3gPolyunsaturated Fat: 0gMonounsaturated Fat: 0gTrans Fat: 0gCholesterol: 12mgSodium: 5mgPotassium: 5mgFiber: 0gSugar: 0g

Note

Din aceste cantități veți obține 25-30 sărățele. Informațiile nutriționale sunt calculate în acest caz pentru 30 bucăți.
Cuvinte cheie saleuri cu branza, saleuri de casa, saleuri fara drojdie, saratele, saratele cu branza, saratele fragede
Ai încercat această rețetă?Menționează @esteraafarcas sau etichetează#esterafarcas

Știu că există o mulțime de rețete de sărățele pe Internet, dar sper din suflet că o să încercați și varianta mea. Este atât de ușoară rețeta, dar sărățelele ies atât de bune, încât sunt convinsă că o să vă placă!

Cu drag,

Estera Farcaș signature

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




*