Prima pagină » Tiramisu cu Zmeură și Raffaello
Tiramisu cu Zmeură și Raffaello cu Lalele în Fundal

Tiramisu cu Zmeură și Raffaello

Tiramisu cu Zmeură și Raffaello cu Lalele în Fundal

Iubesc tiramisu, așa că de Valentine’s Day nu puteam să nu vă propun o rețetă de tiramisu potrivit acestui sezon. Mai exact, un tiramisu cu zmeură și bomboane Raffaello, un deliciu cremos și aromat. Dacă vă plac bomboanele Raffaello, cu siguranță o să îl iubiți, mai ales în combinație cu sosul acrișor de zmeură. Această rețetă de tiramisu e una tare ușoară, nu o să vă ia mai mult de 45 minute toată pregătirea. Rezultatul însă, e fenomenal, vă asigur! Iar dacă și voi iubiți tiramisu și vreți să încercați și alte variații aromate, vă recomand rețeta mea de tiramisu cu aromă de turtă dulce.

Ingredientele Necesare Pentru Acest Tiramisu

  • ouă: am folosit gălbenușurile de la 3 ouă mari. Dacă aveți ouă medii sau mici, puteți folosi 4 gălbenușuri. Nu vă faceți griji, gălbenușurile nu vor rămâne crude, ele se gătesc la baie de abur, alături de zahăr.
  • zahăr: puteți folosi zahăr tos, pentru că se va topi la baie de abur și nu o să îl simțiți în cremă. De asemenea, pentru sosul de zmeură, puteți ajusta cantitatea de zahăr în funcție de gust. Eu am vrut un sos mai acrișor, care să balanseze dulceața cremei.
  • brânză mascarpone: pentru un tiramisu delicios, vă recomand să folosiți o brânză mascarpone de calitate. Personal, nu am testat să o înlocuiesc cu cremă de brânză, așa că nu vă sfătuiesc să faceți acest lucru. Veți risca să obțineți un tiramisu moale și, cu siguranță, aroma nu va mai fi aceeași.
  • smântână pentru frișcă: nu folosiți frișcă vegetală, vă rog! Pentru o aromă delicioasă, frișca naturală este ideală. Eu am folosit o frișcă cu 36% grăsime, dar orice frișcă care are peste 30% grăsime va funcționa la fel de bine.
  • lapte de cocos: eu am folosit lapte de cocos light, din conservă, dar se poate folosi și băutură vegetală de cocos. Dacă folosiți lapte din conservă, va trebui să îl încălziți ușor înainte, pentru a fi suficient de lichid. Nu îl folosiți fierbinte însă, pentru a nu topi crema.
  • bomboane Raffaello: eu am folosit o cutie de 15 bomboane, 10 între straturi și 5 pentru decor. Dacă nu aveți bomboane Raffaello, le puteți pregăti chiar voi după rețeta mea de Raffaello cu napolitană.
  • zmeură: se poate folosi atât zmeură proaspătă, cât și congelată. Eu am folosit zmeură proaspătă doar la decor. Evident, puteți înlocui zmeura cu alte fructe precum căpșuni, mure sau afine.

Secretele Celui Mai Bun Tiramisu cu Zmeură

Tiramisu e un desert foarte accesibil, chiar și pentru cei mai începători în bucătărie. Însă, pentru o reușită sigură, vă recomand să urmați sfaturile de mai jos.

  • ingredientele trebuie să fie de calitate: mă refer aici în special la brânza mascarpone și la frișcă. Dacă nu veți folosi ingrediente de calitate, riscați să obțineți un tiramisu prea moale. De asemenea, gustul pe care îl are frișca naturală nu se compară cu gustul pe care îl are cea vegetală. Așadar, în cazul în care nu aveți o intoleranță la lactate, nu vă recomand frișca vegetală sau brânza mascarpone vegană.
  • crema nu trebuie amestecată prea mult: în caz contrar, frișca și brânza riscă să se taie. E important să mixăm brânza doar până e incorporată în amestecul de ouă și zahăr. Frișca, la rândul ei, trebuie bătută doar 3/4 din cât am bate-o în mod obișnuit. Astfel, va fi mai ușor să o incorporăm în cremă și nu se va tăia.
  • ouăle se gătesc pentru a nu risca contaminarea: eu nu las niciodată ouăle crude și nu vă recomand nici vouă acest lucru. E mult mai sigur să le gătim la baie de abur. Adică, într-un bol, deasupra unei cratițe cu puțină apă care fierbe la foc mic. O să vă dați seama că ouăle sunt gătite când se deschid la culoare iar granulele de zahăr nu se mai simt între degete.
  • tiramisu trebuie lăsat la rece minim 4 ore: ideal chiar peste noapte. Eu mereu îl pregătesc cu o zi înainte, dar știu că nu în toate cazurile e posibil. Însă vă rog, nu îl tăiați mai repede de 4 ore, pentru că cel mai probabil nu va fi suficient de întărit.

Păstrare și Congelare

Chiar dacă nu pare așa, tiramisu este un desert care rezistă foarte bine la frigider. Vă recomand să îl pregătiți cu o zi înainte de ziua în care vreți să îl consumați, pentru a avea timp să se întărească. Va trebui însă să îl acoperiți cu o folie, pentru a nu absorbi mirosurile din frigider. Așa, acoperit, rezistă la frigider pentru maxim 4 zile. Este un tiramisu fără ouă crude, așa că nu se va strica foarte ușor.

De asemenea, puteți congela acest tiramisu cu zmeură, dacă nu reușiți să îl consumați pe tot. Recomand porționarea lui înainte de congelare, pentru a fi mai ușor de adus la temperatura camerei. Apoi, trebuie doar să îl acoperiți și rezistă la congelator pentru maxim 3 luni. Înainte de servire va trebui să îl decongelați în frigider, peste noapte.

Tiramisu cu Sos de Zmeură și Bomboane Raffaello cu o Linguriță Lângă
Invitatie Recenzie Pentru Reteta
Tiramisu cu Zmeură și Raffaello cu Lalele în Fundal

Tiramisu cu Zmeură și Raffaello

Estera Farcaș
Acest tiramisu cu zmeură și Raffaello este fresh, aromat și super cremos. Te invit să încerci rețeta, sigur o să-ți placă!
No ratings yet
Timp de preparare 45 minutes
Timp total necesar 45 minutes
Fel Desert
Bucătărie Italiană
Porții 12 porții
Calorii 439 kcal

Echipament

  • 1 mixer
  • 1 blender vertical

Ingrediente
  

Pentru Cremă:

  • 3 gălbenușuri
  • 75 g zahăr
  • 500 g brânză mascarpone
  • 250 ml smântână pentru frișcă

Pentru Sosul de Zmeură

  • 300 g zmeură congelată sau proaspătă
  • 50 g zahăr
  • 2-3 lg apă

Pentru Asamblare:

  • aprox. 30 pișcoturi
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 cutie bomboane Raffaello (10-15 bucăți)
  • zmeură proaspătă pentru decor (opțional)

Instrucțiuni
 

  • Începem prin a pregăti sosul de zmeură. Punem într-o cratiță zmeura, zahărul și apa și le punem la foc mediu. Lăsăm sosul să fiarbă pentru câteva minute, până zmeura se dezintegrează ușor. Nu fierbem prea mult, pentru a nu pierde culoarea intensă a fructelor.
  • Folosind un blender vertical, procesăm sosul pentru 30 secunde. Astfel, va fi mult mai ușor să îl trecem printr-o sită, pentru a elimina semințele. Puteți omite acest pas dacă nu vă deranjează textura semințelor. Lăsăm sosul deoparte, să se recească.
  • Între timp, amestecăm gălbenușurile cu zahăr, la baie de abur. Mixăm pentru 3-5 minute, până se dublează în volum și devin deschise la culoare. Astfel, vom găti ouăle pentru a elimina orice pericol.
  • Lăsăm amestecul de ouă și zahăr să se răcească puțin, timp în care vom bate frișca. Nu o batem de tot, ci o lăsăm ușor moale, pentru a nu se tăia când o vom incorpora în cremă.
  • Mixăm brânza mascarpone cu gălbenușurile, folosind mixerul. Apoi, cu ajutorul unei spatule, incorporăm treptat, în tranșe, frișca. Avem grijă să nu scoatem aerul din frișcă, așa că amestecăm ușor, cu mișcări circulare.
  • Înmuiem pișcoturile în lapte de cocos și le așezăm într-un singur strat la baza unei tăvi. Deasupra, întindem jumătate din crema pregătită anterior. Nivelăm bine și adăugăm 3/4 din sosul de zmeură. În întimdem și pe el peste cremă, iar deasupra presărăm bomboane Raffaello tăiate în bucățelele.
  • Din nou, așezăm deasupra un strat de pișcoturi înmuiate în lapte de cocos. Întindem peste restul de cremă și adăugăm și sosul de zmeură din loc în loc, pentru decor. Eu am ales să fac niște „valuri” de cremă și sos, cu partea din spate a lingurițe. Dăm tiramisu la rece pentru minim 4 ore, ideal peste noapte. Apoi, îl decorăm după bunul plac, îl feliem și servim cu poftă!

Informații Nutriționale

Serving: 1 PorțieCalories: 439kcalCarbohydrates: 31gProtein: 9gFat: 32gSaturated Fat: 22gPolyunsaturated Fat: 0gMonounsaturated Fat: 1gTrans Fat: 0gCholesterol: 47mgSodium: 30mgPotassium: 5mgFiber: 0gSugar: 22g

Video

Note

Din aceste cantități veți obține 10-12 porții. Informațiile nutriționale sunt calculate în acest caz pentru 12 porții.
Cuvinte cheie tiramisu cu frisca, tiramisu cu mascarpone, tiramisu cu raffaello, tiramisu cu zmeura
Ai încercat această rețetă?Menționează @esteraafarcas sau etichetează#esterafarcas

Dacă iubiți tiramisu, vă promit vă merită să încercați această combinație, e tare bună!

Cu drag,

Estera Farcaș signature

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




*