Prima pagină » Paste Umplute cu Ricotta și Dovleac
Paste Umplute cu Ricotta și Dovleac și Busuioc Deasupra

Paste Umplute cu Ricotta și Dovleac

Recunosc că nu sunt un mare fan dovleac, însă de-a lungul timpului am tot experimentat. Acum pot să spun că mănânc dovleac cu drag, dar doar în anumite combinații, unde nu îi simt aroma prea tare. Această rețetă de paste umplute cu ricotta și dovleac este printre preferatele mele tocmai din acest motiv: mănânc dovleac fără să îmi dau seama :).

Rețeta în sine este una foarte simplă, dar de efect, datorită pastelor mai diferite. Am folosit scoici uriașe, pe care le-am umplut cu o cremă fină de ricotta și dovleac, și le-am copt pe un pat de sos de roșii. Combinația e atât de delicioasă, încât nu are cum să nu vă placă! În plus, pastele se pregătesc super simplu, și sunt perfecte pentru o cină mai specială, sau când aveți invitați pe care vreți să-i impresionați. Sper astfel că o să încercați rețeta, iar dacă v-am făcut poftă de paste, vă mai suferez și rețeta mea de paste cu roșii coapte și burrata, sau pe cea de paste simpte cu usturoi.

Ingredientele de Care Avem Nevoie:

  • roșii: eu am folosit roșii din conservă. Puteți folosi și roșii proaspete, însă acestea lasă mai mult lichid și sosul s-ar putea să fie prea subțire. Cel mai simplu e să folosiți passata de roșii sau roșii din conservă.
  • ceapă și usturoi: adaugă foarte multă aromă sosului, așa că nu vă sugerez să le omiteți. În cazul în care chiar nu aveți, puteți folosi totuși pudră de usturoi și ceapă granulată.
  • ulei de măsline: se poate înlocui cu puțin unt topit, însă mie îmi place mult mai mult aroma uleiului de măsline.
  • condimente: am folosit busuioc, oregano, paprika și, evident, sare și piper pentru sos. Pentru umplutură am adăugat puțină nucșoară, care merge de minune cu dovleacul. Totuși, puteți adăuga și alte condimente dacă vă plac.
  • brânză ricotta: e o brânză care se aseamănă mult cu brânza noastră de vaci, însă e mai fină și mai cremoasă. Dacă totuși nu reușiți să o găsiți, folosiți fără grijă brânză de vaci.
  • piure de dovleac: chiar dacă nu vă place dovleacul, vă promit că nu se prea simte aroma lui, și rețeta asta are toate șansele să vă facă să mâncați dovleac. Așadar, nu se poate înlocui nu nimic, iar mai jos vă spun pas cu pas cum să-l pregătiți acasă, super simplu.
  • paste scoici: se mai numesc și Conchiglioni și sunt acele scoici uriașe, care pot fi umplute. Din păcate rețeta nu prea merge cu alte tipuri de paste. Scoicile în schimb le găsiți relativ ușor, la magazinele cu specific italian, sau online.
  • mozzarella: se poate omite, însă mie îmi plac aceste paste cât mai cheesy. Evident, cantitatea se poate ajusta după preferință, și puteți chiar să folosiți o altă brânză, precum cașcaval sau gouda.

Cum se Prepară Piureul de Dovleac?

Evident, primul pas este să facem rost de un dovleac. Poate fi plăcintar sau rotund, în funcție de ce preferați, și ce găsiți.

Dovleacul se spală bine, însă nu se curăță. Se taie în jumătate, apoi în felii de 3-4 cm grosime, pe care le întindem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, pentru aproximativ 30 minute, sau până ce o furculiță intră cu ușurință în pulpa dovleacului.

Când dovleacul e copt, luăm pulpa de pe coajă cu ajutorul unei linguri. O pisăm apoi bine cu o furculiță, sau o dăm prin blender, pentru un piure mai fin. Dacă dovleacul vostru e mai plin de lichid, vă sugerez să fierbeți piureul pentru 10-15 minute, ca să se îngroașe. Apoi îl puteți folosi în rețetele preferate, sau îl puteți păstra la congelator pentru maxim 3 luni.

Câteva Sfaturi Pentru Paste Scoici Delicioase

  • fierbeți mai multe scoici decât aveți nevoie: scoicile uriașe sunt fragile, așa că s-ar putea ca unele să se rupă în timpul fierberii. Astfel, mie îmi place să fierb 5 în plus, ca toate scoicile să fie aspectuase când le pun în tavă.
  • scoicile se fierb mai puțin decât ar trebui: eu le fierb cu 2 minute mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj. Ele se vor mai găti puțin la cuptor, iar acest pas ajută scoicile să nu devină prea moi în timpul coacerii.
  • folosiți o pungă pentru decor ca ajutor în umplerea scoicilor: nu e obligatoriu, însă vă ușurează munca. Se pot umple și cu lingura, însă va fi mai greu și vă veți murdări pe mâini destul de tare. Dacă nu aveți o pungă de decor, folosiți o pungă cu fermoar, căreia îi tăiați colțul.

Păstrare și Pregătire în Avans

Aceste paste umplute cu ricotta și dovleac sunt cele mai bune proaspete, imediat scoase din cuptor. Vă recomand astfel să le puneți la cuptor chiar înainte de servire, chiar dacă pregătiți sosul și umplutura în avans. Dacă totuși se întâmplă să vă rămână o porție sau două, pastele se pot păstra fără probleme la frigider, pentru 2-3 zile. Înainte de servire trebuiesc încălzite puțin, și vor fi delicioase.

Paste Scoici Umplute cu Dovleac și Ricotta
Invitatie Recenzie Pentru Reteta
Paste Umplute cu Ricotta și Dovleac și Busuioc Deasupra

Paste Umplute cu Dovleac și Ricotta

Estera Farcaș
Aceste paste umplute cu ricotta și dovleac sunt perfecte pentru o masă cozy de toamnă. Se prepară super simplu și sunt delicioase, așa că trebuie să le încerci și tu!
No ratings yet
Timp de preparare 30 minutes
Timp de gătire 20 minutes
Timp total necesar 50 minutes
Fel Fel principal
Bucătărie Italiană
Porții 4 porții
Calorii 522 kcal

Ingrediente
  

Pentru Sos:

  • 1 conservă roșii (400g)
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 3 căței de usturoi
  • 2 lg ulei de măsline
  • 1 lgț oregano
  • 1 lgț busuioc (sau câteva frunze busuioc proaspăt)
  • 1 lgț boia dulce
  • sare și piper după gust

Pentru Umplutură:

  • 250 g brânză ricotta
  • 200 g piure de dovleac
  • 1/4 lgț nucșoară
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper după gust

Pentru Asamblare:

  • 20-25 buc paste scoici gigant (conchiglioni)
  • 150 g mozzarella

Instrucțiuni
 

  • Începem prin a pregăti sosul de roșii. Îl puteți pregăti în aceeași tavă, dacă tava voastră se poate pune și la cuptor. Dacă nu, îl pregătiți într-o cratiță obișnuită, și apoi îl transferați la cuptor. Astfel, încingem uleiul de măsline și călim ceapa și usturoiul în uleiul încins. 
  • După 2-3 minute, adăugăm roșiile și condimentele și amestecăm. Lăsăm totul să fiarbă pentru 10 minute, timp în care punem pastele la fiert și le fierbem cu 2 minute mai puțin decât scrie pe ambalaj.
  • Separat, pregătim umplutura de brânză. Amestecăm toate ingredientele într-un bol, până se omogenizează.
  • După ce pastele au fiert, le strecurăm, dar nu le spălăm, ci doar le lăsăm să se răcoarească puțin. Apoi, umplem fiecare scoică cu aproximativ o lingură de compoziție. Eu am folosit o pungă pentru decor, dar dacă nu aveți, puteți folosi și o linguriță.
  • Așezăm scoicile umplute în tavă, peste sosul de roșii. La final, presărăm mozzarella deasupra și punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 20 minute. Servim pastele cu poftă, cât sunt încă calde.

Informații Nutriționale

Serving: 1 PorțieCalories: 522kcalCarbohydrates: 48gProtein: 24gFat: 26gSaturated Fat: 12gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 7gTrans Fat: 0gCholesterol: 32mgSodium: 550mgPotassium: 253mgFiber: 2gSugar: 3g

Video

Note

Din aceste cantități veți obține 3-4 porții. Informațiile nutriționale sunt calculate în acest caz pentru 4 porții.
Cuvinte cheie paste cu dovleac, paste scoici umplute, paste umplute, paste umplute cu dovleac si ricotta
Ai încercat această rețetă?Menționează @esteraafarcas sau etichetează#esterafarcas

Sper să încercați această rețetă de paste umplute cu ricotta, chiar dacă poate nu vă place dovleacul. Cu siguranță vă va surprinde plăcut!

Cu drag,

Estera Farcaș signature

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




*