Nu cred că există persoană care să nu iubească un brownie bun, cu interior umed și plin de ciocolată. Dar ce spuneți de un altfel de brownie cu ciocolată și cremă Biscoff? Această cremă a devenit tot mai populară și la noi, și recunosc că a început să-mi placă un pic cam mult. Am tot integrat-o în diverse rețete, dar în combinație cu ciocolata mi se pare și mai bună. Așadar, sper să vă conving și pe voi să încercați acest brownie delicios, aromat, și ușor de pregătit. Iar dacă sunteți fani Biscoff, vă mai sugerez și rețeta mea de lava cake cu Biscoff sau rețeta de tort cu ciocolată și Speculoos, sora mai mică a cremei Biscoff.
Ingredientele Necesare Pentru Acest Brownie
- unt: de preferat un unt de calitate, cu minim 80% grăsime. Vom carameliza untul pentru o aromă mai intensă, așa că avem nevoie de un unt mai gras.
- ciocolată neagră: cu minim 50% masă de cacao, ideal 70%. O ciocolată cu lapte va face negresa să fie prea dulce, iar aroma de ciocolată nu va fi suficient de intensă.
- ouă: acestea au un rol foarte important în textura negresei, așa că nu pot fi omise, din păcate.
- zahăr tos: cantitatea de zahăr este una ridicată, însă acesta joacă un rol foarte important în textura negresei. Nu vă recomand să scădeți cantitatea, pentru că negresa nu va mai avea acea suprafață crocantă și lucioasă.
- pudră de cacao: cacao simplă, nu îndulcită.
- făină de grâu: eu am folosit făină tip 000, pentru prăjituri. Aceasta e ideală, pentru că e mai fină și nu are un procent de gluten prea ridicat.
- extract de vanilie: se poate omite, însă mie îmi place pentru că scoate în evidență aroma ciocolatei.
- sare
Sfaturi Pentru un Brownie cu Textură Perfectă
Un brownie perfect e moale și ciocolător în interior, cu margini crocante și o crustă lucioasă deasupra. Această textură nu se obține greu, însă vă recomand să nu omiteți sfaturile de mai jos pentru o reușită sigură.
- bateți ouăle împreună cu zahărul: zahărul nu trebuie să se dizolve chiar de tot, dar e important ca măcar trei sferturi din zahăr să se dizolve. Așadar, vă recomand să bateți ouăle la viteză mare pentru câteva minute. Zahărul astfel dizolvat va crea acea crustă lucioasă deasupra negresei.
- nu amestecați compoziția prea mult: în momentul în care toate ingredientele s-au omogenizat, puteți să vă opriți din amestecat. Eu prefer să folosesc spatula, pentru că așa pot controla mai bine decât cu mixerul, deoarece o amestecare îndelungată va rezulta într-un brownie tare și dens.
- nu coaceți negresa mai mult decât e necesar: chiar dacă veți încerca să faceți testul scobitorii, acesta nu va fi de folos. Un brownie corect copt va fi încă ușor moale și umed în interior când se scoate din cuptor, pentru că se mai gătește între timp. Astfel, evităm un interior uscat și fără textura aceea fudgy.
- tăitați negresa doar după răcirea completă: acesta e mai mult un sfat de ”estetică”, dar e important să îl urmați dacă doriți porții frumoase de brownie. De asemenea, spălați cuțitul cu apă fierbinte după fiecare tăietură. Interiorul moale se leagă altfel de cuțit și nu doar că îngreunează tăierea, dar se și atașează de celelalte bucăți, iar marginile devin mai urâțele.
Indicații Pentru Păstare și Pregătire în Avans
Acest brownie cu ciocolată și cremă Biscoff este ideal pentru pregătirea în avans, deoarece rezistă mai multe zile, dar se poate și congela. Îl puteți păstra la temperatura camerei pentru 3 zile sau la frigider pentru 5 zile, în folie de plastic sau aluminiu. De asemenea, puteți congela bucăți individuale de brownie pentru maxim 3 luni, pe care apoi să le decongelați când aveți poftă de ceva dulce și bun.
Brownie cu Ciocolată și Cremă Biscoff
Echipament
- 1 tavă pătrată de 22x22cm
Ingrediente
- 225 g unt
- 200 g ciocolată neagră
- 3 ouă medii
- 275 g zahăr tos
- 125 g făină de grâu
- 15 g pudră de cacao
- 1 lgț extract de vanilie
- 1/2 lgț sare
- 225 g cremă Biscoff + extra pentru decor
Instrucțiuni
- Înainte cu aproximativ 30 minute de a începe pregătirea compoziției pentru brownie, vom pune la congelator crema Biscoff, pentru a obține acest strat frumos din interiorul negresei. Tapetăm astfel tava pe care o vom folosi pentru a coace negresa cu hârtie de copt. Topim crema Biscoff în cuptorul cu microunde, apoi o întindem peste hârtia de copt, și dăm tava la congelator.
- Începem pregătirea compoziției prin a topi și a carameliza untul. Pentru acest pas, topim untul la foc mediu. În momentul în care untul e topit integral, începem să amestecăm și îl lăsăm pentru 4-5 minute la foc mediu, până își schimbă culoarea și devine arămiu. Aveți grijă pentru că se arde foarte ușor.
- Rupem ciocolata în bucățele mici, apoi o adăugăm în untul caramelizat, cu focul oprit, și amestecăm bine până se topește. Lăsăm lichidul opținut la răcit pentru 10-15 minute.
- Într-un bol încăpător, batem ouăle cu zahărul pentru 3-4 minute, până zahărul se dizolvă ușor, iar ouăle se dublează în volum. Adăugăm apoi amestecul de unt și ciocolată și vanilia, și amestecăm cu o spatulă.
- Adăugăm în bol făina și cacaoa cernute, alături de sare. Amestecăm până ce toate ingredientele sunt combinate, apoi turnăm jumătate din compoziție în tava tapetată cu hârtie de copt. Ne mișcăm repede, pentru că această compoziție se întărește destul de repede.
- Desupra primului strat de compoziție adăugăm crema Biscoff congelată. Adăugăm și restul de compoziție deasupra și o nivelăm. Dacă doriți, puteți decora cu extra cremă Biscoff, sau puteți lăsa suprafața negresei simplă.
- Coacem negresa în cuptorul preîncălzit la 170 grade C pentru 40-45 minute, apoi o lăsăm să se răcească complet înainte de a o tăia.
Informații Nutriționale
Note
Dacă vă place negresa americană, varianta aceasta cu cremă Biscoff cu siguranță va fi pe placul vostru, așa că trebuie să o încercați!
Cu drag,